Comité van Aanbeveling

In 2015 is een Comité van Aanbeveling van Stichting Groenkracht opgericht. De leden van het Comité onderschrijven onze doelstellingen en missie en ze vergroten de bekendheid van Groenkracht binnen hun eigen netwerk.

De leden zijn:
– Wilma Broeseliske, directeur Delftse Uitdaging;
– William van Treuren, clusterdirecteur Stichting Librijn;
– Jan Bloemberg, TOP Delft;
– Hiltrud Potz, ontwerper;
– Yuri Verbeek, chef-kok en eigenaar De Kokkerie;
– Tijn Noordenbos, ondernemer en eigenaar Uit de Kunst;

Vijf leden stellen zich alvast voor!

Yuri Verbeek

Yuri Verbeek Fotografie door Femque Schook kl
Zijn inspiratie voor de kookworkshops, cateringen en private diners haalt hij uit alledaagse dingen en dat maakt de culinaire creaties van Yuri Verbeek, chef-kok en eigenaar van De Kokkerie, zo bijzonder. Want juist simpele dingen kunnen leiden tot verrassende gerechten. Een situatie, gebruiksvoorwerp, ingrediënt of ontmoeting, ze zouden zomaar Verbeeks inspiratiebron kunnen zijn voor een nieuw gerecht. Waar mogelijk bereid met regionale producten, die met passie en zorg zijn gekweekt of in een natuurlijke omgeving zijn opgegroeid.

‘Als chef-kok werk ik graag met de mooiste streekproducten. Initiatieven als Groenkracht en de Delftse PROEFtuin juich ik dan ook ontzettend toe. Niet alleen voor mijzelf, maar ook omdat duurzame streekproducten hierdoor voor de consument nog toegankelijker worden.’

Tijn Noordenbos

007
Tijn is eigenaar van Uit de Kunst, een winkel en koffiehuis op de Oude Delft, met een telefooncel voor de deur die als exporuimte wordt gebruikt. Van oorsprong ben ik meubelontwerper, -maker, en ben me later ook kunst gaan maken. Een aantal jaren geleden heb ik de Hypo Kunstsupermarkt op gezet, die nu te vinden is in het Prinsenkwartier op het Agataplein. Op dit moment ben ik ook mede-initiatiefnemer van het nieuwe stads magazine Blauww.

‘Groenkracht is belangrijk,omdat het belangrijk is dat bewoners van een stad zich actief in zetten voor maatschappelijke bezigheden, op elk gebied’

Jan Bloemberg
Jan Bloemberg is bestuurslid van TOP (TechniekOntmoetingsPunt).  TOP heeft zich langzamerhand ontwikkeld als het debatcentrum in Delft voor vraagstukken over technologie, innovatie en creativiteit en actuele onderwerpen in de Stad.  Naast debatten organiseren we ook proeftuinen, experimenten en manifestaties. Daarbij is de woensdagavond onze vaste TOPavond in het Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft. Maar ook op andere dagen en andere plekken in Delft zijn we actief. De Delftse PROEFftuin in de Spoorzone is voortgekomen uit het project Gebruik de Lege Ruimte dat TOP samen met Werkplaats Spoorzone heeft uitgevoerd. Jan heeft jarenlang als planoloog bij het Ministerie van VROM gewerkt als projectmanager, onder andere aan de Vinex.

´Ik vind het knap van Groenkracht dat ze met veel doorzettingsvermogen de Delftse PROEFtuin van de grond hebben gekregen. Het is een netwerkorganisatie met echte groene kracht!

Wilma Broeseliske

wilma kl

Wilma Broeseliske is een maatschappelijk betrokken ondernemer (Faith in Company) en manager van de Delftse Uitdaging. Haar persoonlijke missie is mensen zich bewust te laten worden van zichzelf en dat om te zetten in daden. “We kunnen als mens en organisatie meer betekenen voor onze omgeving dan we zelf beseffen ook met gesloten beurs. ”

“Wij zijn als mensen onderdeel van de natuur! In een stedelijke omgeving dreigen we dat te vergeten. We zijn onderdeel van een ecologisch systeem en de aarde biedt alles wat de mens nodig heeft. Groenkracht stimuleert de bewustwording van jong en oud en stimuleert daadkracht! De natuur is overal en verdient aandacht en zorg. De DelftseProeftuin is een goed voorbeeld van het optimaal benutten van de ruimte in de stad. Overal kan duurzaam voedsel groeien! Groenkracht brengt ons weer meer in contact met de natuur, onze energiebron. Daar krijg ik energie van.”

William van Treuren

william kl
William van Treuren is  werkzaam bij de stichting Librijn, de organisatie die in Delft en Rijswijk het openbaar basisonderwijs aanbiedt. Bij Librijn is hij clusterdirecteur voor de Delftse openbare basisscholen, zeg maar de leidinggevende van de locatiedirecteuren op de scholen en binnen de organisatie en is daarnaast verantwoordelijk voor het vertalen van het strategisch beleid naar operationeel beleid in de scholen en adviseur van het bestuur.

`Op 25 september j.l. heb ik het belang van groen en natuurbeleving in verstedelijkt gebied voor de jeugd, mijn liefde voor natuurbeleving, het verbinden van Delftenaren en het gebruik van lege ruimte genoemd om mijn sympathie voor wat Groenkracht betekent voor Delft, haar buurten, haar inwoners en speciaal ook voor de kinderen onder woorden te brengen. Ik heb daarbij de buurttuin in Tanthof West als prachtig voorbeeld aangehaald. Het belang van wat Groenkracht in Delft nastreven, is ooit prachtig verwoord door J.P. Thijsse (1865-1945), onderwijzer, natuurbeschermer en schrijver:

‘Zij die leven voor wat groeit, bloeit, kruipt, ademt moeten wel beter en rijker worden. Zij krijgen belangstelling voor muziek, schilderkunst, beeldhouwwerken, godsdienst. Groeien zelf. Worden beter’

Hiltrud Pötz
Hiltrud Pötz is eigenaar van atelier GROENBLAUW. Binnen dit atelier houdt ze zich bezig met ontwerpen, adviseren en onderzoeken op het gebied van duurzaam en klimaatadaptief bouwen en inrichten. Ze is bijvoorbeeld architect van het Rijkswaterstaatkantoor Terneuzen, één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. Daarnaast heeft ze als ontwerper meegewerkt aan het bekende project EVA-Lanxmeer en verschillende particuliere projecten gerealiseerd.

Ze is auteur van het standaardwerk Groenblauwe netwerken voor een duurzame en dynamische stad. Door het ontwikkelen van websites en app’s, het geven van lezingen, alsook het schrijven van verschillende publicaties, stelt ze haar kennis beschikbaar aan een breed publiek.

Het werk wat Groenkracht doet is belangrijk voor de stad en haar bewoners. Door mensen meer bewust te maken van hun omgeving en wat ze eten, ontstaat het eerste begin van een duurzame levensstijl.”