Cursus Natuurlijk Moestuinieren

P1130563

Op aanvraag 

Wil je je tuin, balkon of buurttuin eetbaar maken op een manier die respect heeft voor de natuur? Dan geeft deze cursus je hiervoor de praktische en theoretische basis. De cursus is acht bijeenkomsten, gedurende het hele seizoen. Zo kunnen we de natuur gedurende het seizoen volgen.
 In deze cursus leer je wat permacultuur is en hoe je het kan toepassen in je eigen leefomgeving. Je leert de principes en uitgangspunten en hoe je hier in je eigen huis en tuin mee om kan gaan.

Wat is permacultuur?
Permacultuur is een ontwerpmethode die zijn inspiratie haalt uit de natuur om leef- en werkomgevingen te ontwerpen die de diversiteit, de stabiliteit en de veerkracht vertonen van natuurlijke ecosystemen. Met permacultuur kan je een lekkere eetbare tuin ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is. Het slimme ontwerpsysteem van permacultuur biedt praktische mogelijkheden om zelf te bouwen aan een wereld die ook op de lange termijn goed is vol te houden.

Cursus
De cursus Natuurlijk Moestuinieren richt zich vooral op eetbaar groen in je eigen huis en tuin. De andere gebieden van permacultuur worden alleen heel kort behandeld. We bekijken vooral hoe je verschillende soorten planten kunt gebruiken om je permacultuursysteem op te bouwen en te versterken. Hoe verbeter je bijvoorbeeld de bodem, welke planten versterken elkaar, hoe zorg je voor een balans in je tuin en hoe stapel je planten in ruimte en tijd. Ook praktische zaken als zaaien en oogsten komen aan bod. Daarnaast bespreken we iedere bijeenkomst de uitdagingen die jij in je tuin tegen komt en worden ideeën aangereikt om hier mee om te gaan.

Ook zullen we daadwerkelijk in permacultuurtuinen gaan kijken en het geleerde in de praktijk toepassen.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten in Delft. Er zijn vijf theorielessen, twee praktijkdagen en een excursie. De cursus wordt gegeven door Rutger Spoelstra en gastdocenten. Rutger is architect en permacultuurontwerper en heeft veel ervaring met doceren.

Kosten: € 225,00 incl.btw (inclusief koffie, thee en (digitaal) cursusmateriaal).
 Voor vrijwilligers van Stichting Groenkracht geldt een aangepast tarief.

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15. Je kan je aanmelden via groen@groenkracht.nl.