Natuurlijk Samen

10 jaar Groenkracht! 

Expositie NATUURLIJK SAMEN

Groenkracht ontwikkelde in het kader van het 10-jarig jubileum de expositie NATUURLIJK SAMEN, die je een groene plek in de stad laat ervaren. Het sierlijke houten bouwwerk in de vorm van een slakkenhuis geeft je in foto, video, kunst en verhalen allerhande tips om zelf aan de slag te gaan met groen. De expositie leert je meer over tuinieren en permacultuur in je eigen wijk en stad.

“De expositie prikkelt al je zintuigen”, vertelt Rutger Spoelstra, tuinontwerper bij Groenkracht en projectleider van de expositie. Het ‘buiten’ is naar ‘binnen’ gehaald: “je ervaart de verstilling van het groen, maar net als in een echte buurttuin kunnen mensen elkaar hier ook ontmoeten, tips uitwisselen en een praatje maken.”

Eetbaar groen in de stad
De expositie van Stichting Groenkracht geeft bewoners en initiatieven in Delft handvaten om samen aan de slag te gaan met eetbaar groen in de eigen omgeving. Denk aan fruitbomen of -struiken in je wijk, een moestuin in de achtertuin of de aanleg van een nieuwe buurttuin in de openbare ruimte. “Er is veel mogelijk maar soms weet je niet goed waar je moet beginnen of aankloppen”, geeft Esmeralda van Tuinen aan: “Stichting Groenkracht kan hier meer advies bij geven of bij helpen.”

Bezoek de expositie

7 juli t/m 31 augustus 2023

Stadskantoor, Stationsplein, Delft (ingang Coenderstraat)

ma t/m vrij. 8.30 tot 17.00 u.

 

1 september t/m 31 oktober 2023

OPEN, Vesteplein 100, Delft

ma t/m vrij. 9.00 tot 23.00 u. en op za. 9.00 tot 17.00 u.

 

Tips

In de expositie ontdek je ook allerlei praktische tips en handvaten om zelf aan de slag te gaan met eetbaar groen in je eigen wijk. We hebben onze beste tips voor iedereen in Delft op een rij gezet:

Download de tips van Groenkracht

Deze expositie is onderdeel van de viering van het 10-jarig jubileum van Stichting Groenkracht. Naast de expositie organiseert de stichting ook een prijsvraag en een dag vol activiteiten: Het Groene Feest.