Stichting Groenkracht

De doelstelling van de Stichting Groenkracht is het verbinden van personen en plaatsen in Delft en omgeving om eenieder bewust te maken van de mogelijkheden van duurzaam voedsel en het realiseren en het vergroten van het gebruik van duurzaam voedsel.

De Stichting is in 2012 opgericht. Esmeralda van Tuinen is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Zij wordt hierin ondersteund door verschillende werkgroepen:

Aanleg, Ontwerp en Beheer tuinen: Rutger Spoelstra, Birgitte Wammes, Menno Swaak en Marijtje Mulder
Communicatie: Carola van der Heijden
Activiteiten: Joke Kouwenhoven, Esther Sprangers en Hans van Someren
Systeembeheer: Remco Looman
Boekhouding: Marian van Leeuwen
Ondersteuning en advies: Wouter van den Haak, Svetlana de Vreede en Suzanne le Comte

Het stichtingsbestuur bestaat uit: Ted van der Klaauw (voorzitter), Kees Louisse (secretaris), Stijn van Liefland (penningmeester)

Stichting Groenkracht

Werkwijze
Om de doelstellingen te bereiken werkt de Stichting intensief samen met veel verschillende partijen. In de afgelopen jaren heeft de Stichting een netwerk opgebouwd van bewoners, permacultuurspecialisten, basisscholen, kinderopvang, corporaties, gemeente en lokale ondernemers die ook meer eetbaar groen in de stad willen.

In de praktijk hebben we de volgende aanpak:

 1. Oprichten van Permacultuurtuinen in en rond Delft
  Stichting Groenkracht helpt bij het initiëren, aanleggen en gebruiken van permacultuurtuinen in en rond Delft, zoals Wippoldertuin, Gillis Paradijs, buurttuin Tanthof, Bijentuin, Papavertuin en buurttuin Delfgauw.
 2. Fruitbomen en andere pluk initiatieven
  Naast tuinen werkt Stichting Groenkracht ook aan stimuleren van het plukken en eten van fruit, kruiden, noten, wortels uit het ‘wild’. Dit doen wij door het kweken en planten van fruit- en notenbomen in de openbare ruimte.
 3. Cursussen en workshops
  De Stichting verzorgt regelmatig cursussen en workshops, zoals de basiscursus Permacultuur van 8 dagdelen, de workshop enten van fruitbomen, de workshop fruitstruiken vermeerderen en de workshop ‘start je eigen buurtmoestuin’.
 4. Verbindende factor: Delftse PROEFtuin
  Om het netwerk van de decentrale tuinen te verbinden en te voeden met ideeën en planten is de Delftse PROEFtuin ontwikkeld, bestaande uit een pluktuin, boom- en plantenkwekerij en een educatief kenniscentrum. Deze PROEFtuin is aangelegd in het nieuwe stadsgebied in de spoorzone (Nijverheidsstraat 7).

Stichting Groenkracht heeft een ANBI-status.

Word vriend van de Delftse PROEFtuin
Je kan nu voor al €20,- vriend worden van deze prachtige tuin. Download hier het machtigingsformulier en stuur het ingevuld naar ons op of scan het formulier en email dit naar groen@groenkracht.nl. Download hier het Machtigingsformulier voor digitaal gebruik.

Jaarrekening 2016

Jaarverslag 2015

Jaarrekening 2015

Jaarverslag 2014

Jaarrekening 2014

Beleidsplan

Jaarverslag 2013

Jaarrekening 2013

Jaarverslag 2012