Popta Garden

Overzicht Popta Garden

In het voorjaar van 2016 heeft Groenkracht in opdracht van Woonbron Delft een nieuwe moestuin aangelegd naast het nieuwe schoolgebouw van de Parkschool en de Horizon in de wijk Poptahof. In samenwerking met beide scholen, Woonbron, hovenier van der Heijden en de deelnemers is de moestuin aangelegd die gebruikt wordt door de scholen, maar waar ook ruimte is voor omwonenden. De tuin is financieel mogelijk gemaakt door Fonds1818 en GEM Poptahof. De tuin is in mei 2016 geopend.

poptagarden_boomfeestdag

De Popta Garden is een samentuin voor de scholen en de buurt; samen is de tuin aangelegd en samen wordt hij onderhouden. Er is veel biodiversiteit, er zijn vlinder- en bijenplanten, fruitbomen en fruitstruiken geplant, zoals appel, peer, pruim, kers, vijg, aalbes, zwarte bes, kruisbes, honingbes, jostabes, framboos, druif, braam, japanse wijnbes, zowel bekende en onbekende soorten.

In het najaar van 2015 is begonnen met de plannen: er zijn workshops geweest voor kinderen van de basisscholen en workshops voor ouders en andere bewoners uit de buurt. In de workshops zijn de wensen en ideeën verzameld en is er samen een ontwerp gemaakt. Vanaf maart tot en met juni 2016 is de tuin aangelegd.

poptahof nldoet

Hovenier van der Heijden heeft zware werkzaamheden uitgevoerd, zoals grond aanbrengen, hekwerk plaatsen, paden graven, waterreservoir met waterpomp aangelegd, een vijver gegraven en materialen aangeleverd. De moestuindeelnemers hebben de overige werkzaamheden zelf uitgevoerd onder leiding van Groenkracht, zoals tegels verwijderen, houtsnippers en compost aangebracht op de paden en bedden, beplanting geplant, diverse elementen in de tuin gemaakt, zoals kruidenspiraal, klimwand voor kleinfruit, wilgenpoort, takkenrillen, compostbakken en randen voor de bedden.

IMG_1977