1e werkdag in de PROEFtuin!

Na lange tijd van voorbereiding was het eindelijk zover: op zaterdag 1 november hebben we de eerste spades gestoken in wat de Delftse PROEFtuin moet worden. Tien vrijwilligers hadden zich aangemeld. Extra gereedschap werd aangeschaft. De weergoden werden aangeschreven. Eten en drinken was ingeslagen.

Om 1 uur verschenen de eerste vrijwilligers, een half uur later was een hele groep mensen aan het werk in de warme najaarszon. Distels en zuring werden uitgestoken om te voorkomen dat deze straks in grote getale tussen de groenten en het fruit opkomen. Tussendoor werden contacten gelegd en passanten geïnformeerd. Parelende zweetdruppeltjes wisselden zich af met verfrissende drankjes en lekkernijen.

Uiteraard werd, onder de voor de gelegenheid gehesen PROEFtuin-vlag, ook een fles champagne geopend. Gezamenlijk werd het glas geheven op het heuglijke feit dat de aanleg van de PROEFtuin nu écht is gestart.

Het was een nuttige en geslaagde middag, waarvan er nog vele nodig zullen zijn. Maar na deze goede start hebben we er alle vertrouwen in dat er straks, met hulp van vele vrijwilligers, een prachtige PROEFtuin ontstaat.  Heb je zin om mee te helpen? Stuur dan een mailtje naar proeftuin@groenkracht.nl!

 

74b08085-01dc-4a18-bfca-9e159dbdf3f3