Aanleg Zenbos

Ja, het is zover; we gaan het 5e en laatste zenbosje aanplanten op het Stiltegoed in de Bieslandse polder. Daarmee maken we een mooie reeks kleine boselementen met een doorlopende wandelroute compleet. Op 10 en 11 maart gaan we een kleurrijk bos aanplanten met 21 soorten bomen en struiken, waaronder 10 verschillende soorten wilgen. Op 3 en 4 maart beginnen we alvast met het maken van een wilgen-vlechtscherm en hekwerken. We ronden 4 maart af met het maken van een wandelroute van houtsnippers.

Meewerken?

Het aanplanten doen we op 10 en 11 maart en de opgave daarvoor gaat via NL Doet (vrijdag zit al vol, zaterdag klik hier). Of kijk onder ‘Delft’ naar ‘aanleg zenbos’ en geef je op. Voor gereedschap, soep, koffie en thee wordt gezorgd. Neem stevige schoenen/laarzen mee en kleding die vies mag worden.

Op 3 en 4 maart maken we een wilgenvlechtscherm en hekwerken. Je hulp is hard nodig! Aanmelden kan via deze link en je kunt je ook voor delen van de dag opgeven. Er is gereedschap aanwezig maar als je zelf gereedschap wilt meenemen doe dat dan vooral.

Zenbos is en samenwerking van het Stiltegoed, Zen.nl Delft, Groenkracht en Meerbomenplanten.nl