Bewonersidee voor groene oase Herculesweg wint groene prijsvraag

Een idee van bewoners voor een groene oase heeft de prijsvraag gewonnen voor groene ideeën in Delft. Een jury onder leiding van Stichting Groenkracht en gemeente Delft koos de inzending van een groep bewoners rond de Herculesweg en Vulcanusweg als winnaar. Het beste groene idee wordt uitgevoerd samen met de prijswinnaar. Wethouder en jurylid Frank van Vliet: “Het winnende idee laat ook zien dat buurtbewoners samen de vergroening van hun buurt aanpakken. Dat is precies waarnaar we op zoek zijn”.

De prijswinnaar is een groep bewoners die de kruising van de Herculesweg en Vulcanusweg willen vergroenen. Dit idee vond de jury het sterkst omdat hierin door bewoners zelf wordt samengewerkt en de plek wordt ingericht als ontmoetingsplek. Juist in een wijk als Voorhof is meedoen aan gezamenlijke plannen niet vanzelfsprekend en elke hulp daarbij is welkom. Ook op de andere prijsvraagcriteria scoorde het initiatief goed: er worden heel veel stoeptegels verwijderd en het initiatief biedt veel ruimte voor struiken die insecten zoals vlinders en bijen aantrekken, wat allemaal bijdraagt aan natuur en klimaat. De uitvoering is wel afhankelijk van de plannen voor een nieuw fietspad op deze locatie.

De jury is ook enthousiast over de twee andere inzendingen. De gemeente gaat met de indieners bekijken wat er mogelijk ook van hun plannen kan worden uitgevoerd. Deze prijsvraag is een samenwerking tussen Stichting Groenkracht en gemeente Delft. Heeft u ook een groen idee voor uw buurt? Neem dan contact op met de gemeente, telefonisch via 14015 of via de website https://www.delft.nl/advies-over-uw-maatschappelijk-initiatief. Hoe meer bewoners er aan uw idee meedoen, hoe beter.