Groen doet goed op de PROEFtuin

Het groeiseizoen is weer begonnen; een mooi moment om naar buiten te gaan want…

Groen doet goed! En daarom is er voor Delftse basisscholen dit voorjaar een speciaal aanbod
in de Delftse PROEFtuin met als thema “Van de grond naar de mond”.

De lessen op de tuin kunnen aangepast worden aan de wensen en mogelijkheden van de school. Kindercentrum ZieZoo kan zorgen voor het vervoer van groepjes kinderen van de school naar de PROEFtuin. Ook kan een pedagogisch medewerker ondersteunen bij de lessen. ZieZoo is partner van Groenkracht omdat zij de doelstelling van deze activiteiten van harte ondersteunen.

Er zijn al verschillende scholen die met hun groepen de tuin willen bezoeken. Leerkrachten en ouders die ook interesse hebben in een bezoek met de groep kunnen voor meer informatie opnemen met ons: proeftuin@groenkracht.nl

Over Groen doet Goed
Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen dertien Zuid-Hollandse gemeenten en natuur- en milieu (educatie)organisaties. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 jaar in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven.
Groen doet goed maakt zich zorgen over kinderen in grote steden. Bijna 60% van de Zuid-Hollandse kinderen woont in de stad. Steden worden steeds compacter en de natuur is voor kinderen steeds moeilijker te bereiken. Daarnaast brengen kinderen steeds meer tijd door op de computer, iPad en SMARTphone. Met andere woorden, nog nooit eerder in de geschiedenis van de mens groeiden zo veel kinderen zo ver weg op van de natuur.
Stichting Groenkracht heeft zich aangesloten bij Groen doet goed om meer Delftse kinderen kennis te laten maken met de PROEFtuin.