Moederdagactie: Zaai Zonnebloemen Voor Je Moeder

Wil je je moeder in het zonnetje zetten? Kom dan op Moederdag naar de zonnebloemzaaiactie van Stichting Groenkracht. Jij en je moeder krijgen op 11 mei een heerlijk lunchbuffet aangeboden en daarna ga je zonnebloemen zaaien. Na de zomer krijgt je moeder een uitnodiging om een bos zonnebloemen te komen plukken.

De locatie is Abtswoudsehof (achter de Aldi) waar dit najaar de Delftse PROEFtuin zal groeien. Het terrein is nu nog een kale vlakte maar binnenkort staat er een zee van 10.000 zonnebloemen. Tenminste, als er voldoende mensen meedoen met de crowdfunding. Met de zonnebloemactie betaal je namelijk mee aan de aanleg van de Delftse PROEFtuin. Want alleen bij voldoende steun kan de Delftse PROEFtuin gerealiseerd worden! Voor €10,- krijg je al een uitnodiging om een bos zonnebloemen in het najaar te komen plukken. Je kunt op Moederdag langskomen om deze zelf te zaaien. Helemaal leuk samen met je kinderen! Voor €37,50 krijg je er op Moederdag ook nog een heerlijke lunch bij voor twee personen verzorgd door Salsa Verde. (alleen bij vooraf aanmelden: uiterlijk zaterdag 10 mei 12.00 uur). Het lunchbuffet bestaat uit diverse broodjes, salades en zoetigheden, sappen, melk en karnemelk. Bij mooi weer buiten op de plek waar de Delftse PROEFtuin komt. Bij regen in Loods015 naast de Delftse PROEFtuin aan het Nijverheidsplein 7.

Delftse PROEFtuin

Stichting Groenkracht gaat op het terrein in het najaar samen met bewoners biologische groenten, kruiden, (fruitbomen) en bloemen verbouwen. Er komt onder meer een stadsakker met pluktuin, een bomenkwekerij en leer- en werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Delftse PROEFtuin werkt samen met de andere tijdelijke initiatieven van Gebruik de Lege Ruimte.

Aanmelden Moederdagactie

De Moederdagactie is zondag 11 mei van 11.00 tot 15.00 uur. Je kunt je aanmelden voor de Moederdagactie door een donatie te doen op http://www.voorjebuurt.nl/project/proeftuin. Vervolgens krijg je per mail het betalingsbewijs, die je uitgeprint meeneemt op zondag 11 mei. Kies je voor de lunch, wees er dan snel bij, in ieder geval vóór zaterdag 10 mei om 12.00 uur. Er is een beperkt aantal lunches beschikbaar, en OP = OP. Op de site kun je ook kiezen voor andere beloningen, zoals een fruitboom of een plukabonnement.

Voor vragen kun je contact opnemen met Stichting Groenkracht op groen@groenkracht.nl of bellen met Eric Pol op 06-41281174.