Oogstfeest groot succes

Afgelopen zaterdag is op de nationale Burendag het Oogstfeest georganiseerd in de Delftse PROEFtuin. Het feest was dankzij de inzet van vele vrijwilligers een groot succes. Bovendien kreeg Groenkracht een van de Groene Duimen van IVN uitgereikt.

Er waren ongeveer 100 bezoekers en het was prachtig weer. De aanwezigen hebben genoten van de mooie verhalen van over het werken en oogsten in de tuin. Ook de workshops zijn goed bezocht, zoals de rondleiding door de tuin, het zaden oogsten, meubels schilderen en zen-tekenen in de tot kunstkeet omgetoverde keet.

We hebben ideeën opgedaan voor vervolgworkshops: er is namelijk behoefte aan educatieve ondersteuning voor de onderwerpen snoeien/stekken, bodem en wilde kruiden. Daar gaan we ons op voorbereiden!

couscousVeel vrijwilligers hadden hapjes gemaakt van de producten die ze hadden geoogst uit de PROEFtuin. Een van de buurtgenoten had daarbij een heerlijke couscous bereid.

Tijdens het Oogstfeest reikte wethouder Brandligt de Groene Duimen uit. De Groene Duim is een extra aanmoediging voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor groen projecten in de wijk. Stichting Groenkracht was dit jaar een van de gelukkigen.

Op vrijdag is de netwerkborrel geweest. Een bijeenkomst met de ‘groene’ collega’s uit de regio. Zo’n netwerkborrel is wat ons betreft bijzonder zinvol en zeker voor herhaling vatbaar