Permacultuur basiscursus

In april start een Permacultuur basiscursus. Permacultuur is een ontwerpfilosofie waarmee je een duurzaam leven kunt ontwerpen, het wordt ook wel omschreven als een dans met de natuur. Tijdens deze cursus maak je kennis met permacultuur. Het is een brede introductie, maar ook praktisch toepasbaar. Je ontwikkelt basiskennis en ecologisch inzicht waarmee je permacultuur toe kan passen in je eigen tuin en je eigen leven. Je leert hoe je kan meewerken met de natuur in plaats van ertegen in.

De cursus bestaat uit zes maandagavonden plus een excursie. De cursus wordt gegeven van 20.00 tot 21.30 uur aan de Koornmarkt 48F in Delft. Als de Coronamaatregelen dit niet toestaan zijn de lessen online. Elke avond verdiepen we ons in een thema.

Thema’s die we behandelen op de lesdagen:
• 25 april Permacultuur introductie
• 9 mei De wondere wereld van planten
• 16 mei Observeren en analyseren
• 23 mei Ontwerpen
• 30 mei Patronen in de natuur
• 13 juni Sociale permacultuur

De  excursie is op een nader te bepalen zaterdag van 13.00-16.00 uur.

De cursus wordt gegeven door Rutger Spoelstra. Rutger is architect en permacultuurontwerper en heeft veel ervaring met doceren.

In de cursus is er een grote diversiteit aan lesmethoden. Er is een mix van theorie, doe-opdrachten en interactie, ook is er veel ruimte voor vragen.

Kosten: € 130,00 incl.btw, inclusief (digitaal) cursusmateriaal.

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12. Je kunt je aanmelden via groen@groenkracht.nl. Je aanmelding wordt definitief als je betaling binnen is.