Verdiepingscursus Natuurlijk Tuinieren

In juni geeft Stichting Groenkracht een korte verdiepingscursus natuurlijk tuinieren. De cursus gaat over permacultuur en wat deze ontwerpfilosofie je kan brengen in je tuin of balkon en in je dagelijks leven. De cursus is geschikt voor mensen die al tuinieren of een tuin willen beginnen en meer verdieping willen om kennis en inzicht te krijgen in ecologisch tuinieren en meer met de natuur willen meewerken.

De cursus bestaat uit vijf maandagavonden, waaronder een excursie. De cursus wordt gegeven van 19.30 tot 21.30 uur aan de Burgwal 45 in Delft.

Maandag 5 juni

Maandag 12 juni

Maandag 19 juni

Maandag 26 juni

Maandag 3 juli

Wondere wereld van planten: In de eerste les leer je planten beter begrijpen. Hoe ze samenwerken met andere planten, dieren en met het bodemleven. En hoe planten waarnemen en reageren op hun omgeving. Ook kijken we naar verschillende plantenfamilies en hun eigenschappen.

De bodem is de basis: In de tweede les leer je de eigenschappen van verschillende bodemsoorten en wat dit voor je plantenkeuze betekent. We doen bodemtests. Je leert wat je kunt doen om de bodem gezonder te maken, zodat je planten met weinig inspanning zoveel mogelijk opbrengst geven.

Microklimaat: In de derde les kijken we naar wind, bezonning en water. Je leert hoe je verandering kunt aanbrengen om een gunstiger microklimaat te krijgen in je tuin. En welke planten geschikt zijn onder welke omstandigheden. Veel problemen in de tuin ontstaan doordat planten op een verkeerde plek staan.

Excursie: In de vierde les gaan we op excursie en bezoeken we diverse tuinen met verschillend gebruik, verschillende bodemsoorten en verschillende beplanting.

Wilde zone: In de vijfde les kijken we naar de rol van wilde planten en dieren in de tuin. We onderzoeken wat je zou kunnen doen als ze ongewenst zijn. Maar kijken ook naar wat ze je kunnen vertellen en hoe ze je tuin kunnen versterken.

 

De cursus wordt gegeven door Rutger Spoelstra. Rutger is architect en permacultuurontwerper en heeft veel ervaring met doceren. In de cursus is er een grote diversiteit aan lesmethoden. Er is een mix van theorie, doe-opdrachten en interactie, ook is er veel ruimte voor het beantwoorden van vragen.

Kosten: € 130,00 incl.btw, inclusief (digitaal) cursusmateriaal.

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 12. Je kunt je aanmelden via groen@groenkracht.nl. Je aanmelding wordt definitief als je betaling binnen is.