Werkdagen Delftse PROEFtuin

Vanaf deze week gaat de aanleg van de Delftse PROEFtuin echt van start! Met veel mensen gaan we samen de kou trotseren en een superproject uitvoeren.

Meld je je ook aan?

Doe je ook mee? Kies dan één of meerdere werkdagen uit en schrijf je hier in. Er zijn drie verschillende taken:

– Als gastheer/gastvrouw ben je het eerste aanspreekpunt voor vrijwilligers en voorbijgangers. Je verzorgt de thee/koffie en de lunch samen met yogastudio Jnana. En je houdt de planning in de gaten.

– Als begeleider geef je instructies aan een groepje mensen voor een bepaalde werkzaamheid.

– Als je graag je handen uit de mouwen steekt, kunt je ook aanmelden als helper, handige klusser of tuinman/tuinvrouw.

Als er vorst komt, kunnen we niet werken in de tuin. De planning is daarom onder voorbehoud. Het kan dus gebeuren dat werkzaamheden naar een andere dag worden doorgeschoven.

Dagindeling 

Elke werkdag houdt een coördinator overzicht op de werkzaamheden en vertelt aan de begeleiders hoe zij de werkzaamheden moeten uitvoeren. De coördinator zorgt ook voor voldoende gereedschap voor die dag, en zet de materialen en gereedschap van tevoren klaar. De coördinator, gastheer/gastvrouw en de begeleiders beginnen elke werkdag om 9.00 uur met een gezamenlijke voorbereiding. Om 9.30 uur komen de klussers en de tuinmannen en -vrouwen, waarna de briefing aan de totale groep volgt onder het genot van koffie en thee. Tijdens de lunch kunnen we uitpuffen bij Yogastudio Jnana vlakbij. We krijgen een goedgevulde kom soep en lekkere broodjes. Na de middagwerkzaamheden ruimen we alles weer op en kunnen we tegen 17.00 uur weer naar huis. Als je wilt helpen, maar je kunt niet een hele dag, meld je dan toch aan. In de aanmelding kun je dit aangeven onder ‘opmerkingen’.

Na de aanleg

In de maand februari wordt de tuin aangelegd. De eerste twee weken vindt het grondverzet plaats (machinaal). De twee laatste weken van februari gebruiken we voor de aanleg van de paden, de afrastering, de beplanting en voor het plaatsen van elementen, zoals de kas. Maar na februari zijn we nog lang niet klaar, we breiden het aanmeldsysteem dan uit met nieuwe werkdagen. Er is nog genoeg werk voor het inzaaien en beheer, aanleggen van bijvoorbeeld de aardbeientoren, de kruidenspiraal, het vlechtwerk en nog meer.