Word jij ook Tuincoach bij het Mobiele Tuinteam?

Met het Mobiele Tuinteam helpen we scholen en BSO’s die ondersteuning kunnen gebruiken bij het (moes)tuinieren. Het Mobiele Tuinteam is in een jaar tijd uitgegroeid tot een team van inmiddels 8 enthousiaste groen-vrijwilligers waarbij 10 scholen en BSO’s in Delft zijn aangesloten. Met het flexibele en diverse team van vrijwilligers ondersteunen we leerkrachten en hulpouders met klussen en advies rondom het moestuinieren, telkens inspelend op de vraag die we met elkaar verkennen en invullen.

Het groen groeide gewoon door, ook in Coronatijd, waarin we in de frisse buitenlucht de handen uit de mouwen konden steken. Zo hebben we met De Jan Vermeerschool Maria Duystlaan een behapbaar moestuinplan gemaakt en uitgevoerd, met kinderen de moestuin onderhouden en kunnen oogsten. Met hulp van hulpouders is er door kinderen een grote pan pompoensoep gemaakt waarvan niet alleen de moestuinklassen maar de hele school kon eten! Bij de Parkschool hebben we geholpen met snoeien en advies over tuinonderhoud in de natuurspeeltuin. Bij de Laurentiusschool zijn een compostbak en kruidenbakken gemaakt. Bij de opening van de Cornelis Musiusschool en BSO hebben we geholpen met workshops en ondersteunen we bij de aanleg van een moestuin. Pro Grotius is net verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie waar we de leerkracht Groen en z’n leerlingen helpen met advies en aanleg van de moestuin. Bij andere scholen zoals het Mozaiek houden we contact en leveren we bijvoorbeeld materialen zoals struiken en wilgentakken voor een wilgenhut etc.

Tijdens een aantal bijeenkomsten zijn telkens de vragen van scholen en ervaringen van vrijwilligers uitgewisseld en is de basis voor een plezierige samenwerking gelegd.

Na deze mooie start willen we het Mobiele Tuinteam verder laten groeien naar een pool van vrijwilligers die zich willen inzetten naar gelang de vraag van scholen, interesse en beschikbare tijd en mogelijkheden. Weet je al veel over natuurlijk (moes)tuinieren? En vind je het leuk om je kennis en ervaring dit seizoen als vrijwilliger in te zetten? Dan verwelkomen we je graag in het Mobiele Tuinteam!

Heb je interesse? Meld je dan aan via renee@groenkracht.nl.