Workshop fruitbomen enten

Het vermeerderen van fruitbomen vraagt om een speciale aanpak. Zou je appelpitten gebruiken om je boom te kweken, dan weet je niet wat voor een appel je krijgt: groot, klein, zoet, zuur… Door een takje te nemen van een boom waar je de kwaliteit van waardeert en die te enten op bijvoorbeeld een onderstam van een soort dat het in jouw bodem goed zal doen, bereik je de beste resultaten. Je hebt met enten ook controle over de grootte en groeisnelheid van de boom.

Docent: Jelle Fekkes meer over Jelle
Prijs: € 80,- incl. entmes, eigen ent, handouts, koffie, thee en soep.
Tijden: 10.00 – 16.30 uur
Locatie: Nieuwelaan 7, Delft
Datum: zaterdag 2 maart 2024

In de workshop behandelen we ’s ochtends de theoretische basis van het stekken, snoeien en enten van bomen en struiken. Vervolgens leer je enten. Je krijgt een eigen mes, en neemt na afloop een zelf-geënt boompje mee naar huis.

Door bomen en struiken (deels) zelf te stekken of enten kun je met een beperkt budget (en een beetje geduld) toch een groot project realiseren. En je kan natuurlijk ook bomen en struiken enten voor je eigen achtertuin en zo met weinig kosten allerlei bijzondere soorten verzamelen.

De workshop wordt verzorgd door tuin- en landschapsarchitect Jelle Fekkes. Hij brengt enten in de praktijk in zijn voedselbossen Houtrak en Kreilerwoud.

Dagindeling:
10:00 uur inloop met koffie en thee
10:30 uur theorie
12:30 uur soep (neem zelf lunch mee)
13:30 uur praktijkles enten
16:00 uur afronding
16:30 uur einde

Neem zelf je eigen lunch mee, wij zorgen voor koffie, thee en soep.

Wil je graag meedoen, maar zijn de kosten een probleem, neem dan contact op via groen@groenkracht.nl

Voor inschrijven graag een mailtje sturen naar: groen@groenkracht.nl Er kunnen 10 tot 18 deelnemers meedoen.