Workshop Voedselbossen in een notendop

In workshop/lezing Voedselbossen in een notendop gaat Xavier San Giorgi in op de basis principes van een voedselbos en zullen er een aantal heerlijke plantsoorten de revue passeren.

Voedselbossen zijn een opkomende vorm van meerjarige (stads)landbouw. Bij een voedselbos worden ecologische principes van een natuurlijk bos benut om een verrassend grote variatie aan fruit, noten en eetbaar blad te produceren. Een voedselbos is tegelijkertijd een mooie plek, waar mensen, vogels en insecten graag verblijven. Voedselbossen zijn productief zonder schadelijke inputs als kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Eenmaal aangelegd kan ook volstaan worden met weinig beheer. Een (grote) achtertuin is al als voedselbos in te richten, maar ook stadsparken, recreatiebossen en agrarisch gebied zijn zeer geschikt.

Xavier San Giorgi van Æ – Food Forestry Development heeft een verscheidenheid aan voedselbossen ontworpen, aangelegd en in beheer. Projecten zijn o.a. Architectuurpark Makeblijde (Houten, Utrecht), het reeds geopende voedselbos voor Landgoed Oostwaard, Voedselbos Metabolic, het NIOO-KNAW, de nieuwe stadswijk Rijnvliet van Utrecht, eiland Utopia welke onderdeel van de Floriade 2022 is en een biologische varkenshouderij.

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van ERGroeit de wijk in met financiële steun van Fonds 1818.

Datum: woensdag 2 nov – 19.30 uur
Locatie: TU Delft, faculteit Bouwkunde Zaal K, Julianalaan 134, Delft
Kosten: Vrijwillige bijdrage
Aanmelden verplicht: groen@groenkracht.nl (er is plaats voor maximaal 15 deelnemers)